DÜŞLER KRALLIĞI

/
0 Yorumlar
     Judith Kitapları yazıcam bahanesiyle tüm kitapları tek tek okumaya başladım. İlk olarak da Westmoreland serini almaya karar verdim; çünkü  o aileye bayılıyorum. Hayır bunlar gibi bi soy varsa biri beni haberdar etsin, nasıl bi aile bu her kitap birbirinden güzel. Judith`in ilk yazdığı ama ilk bastıramadığı kitap olan İçinde Aşk Saklı`da bahsedilen ilk atayı anlatıyo Düşler Krallığı. Ben okurken sondan başa gitmiştim ama yazarken ilkinden başlıcam. İçinde Aşk Saklıda bahsedilen gelenekleri bu kitaptaki karakterlerimiz gerçekleştiriyor.



   Kitabın kaba taslak arka kapak konusu bi İskoç kontunun kızı-arka kapakta dük diyo ama kitapta kont olarak geçiyo-  Jennifer Merrick, Kurt lakabıyla anılan daha sonradan Claymore Dükü olacak Royce Westmoreland`ın kardeşi Stephan –ki arka kapakta bizat dükün kaçırdığı idda edilse de kardeş kaçırır-tarafından manastırın yakınlarında Jennifer`ın üvey kız kardeşi Brenna ile birlikte kaçırılır paketlenir ve Royce`un önüne servis edilir. namı diyar Kara Kurtun, düşmanlarını her koşulda alt eden düşmana ismiyle dehşet saçan Royce`un  önüne atılan Jenniffer`ın diğer faniler gibi davrandığını sanıyosanız yanılıyosunuz. Jeniiffer cesur, inatçı, kıvrak zekalı bi kız. Yakışıklı alaycı savaşçımızı alt edip şaşkına çevirmesi uzun sürmüyor. Tabi kız savaşçıya aşık olunca uysal kedi yavrusuna dönüyo, aile gurur falan sonunda aklında uçup gidiyo.



    Gel gelelim iş detaylarda..Jeniffer şimdiye kadar gördüğüm en uçuk karakterlerden biri. Kız adamın elinden iki defa kaçıyo ki ilki tamamen kendi plan programı. Okurken yuh hadi be falan diyip gülmeye başlayabilirsiniz. Kız zekayı konuşturmuş. Ee tabi bizim savaşçı da mecbur kızın peşine düşüyo ara tara anca bul. Sonrasında bizimkiler aynı çadıra girince hop aşkın tohumu da uygun koşullar altında yeşermeye başlıyo. Artık aşıklar daha bişey olmaz sonsuz mutluluk hevesine giriyosunuz ama yok o ağlayan zırlayan Brenna bu iki aşk sarhoşunu ayılmadan kandırıp topuklayınca olanlar oluyo. Jenniffer kendini Royce`un yatağında ertesi gün abisinin kollarında kaçıyo. Olan zavallı Royce`a oluyo. Krallar saolsun bunları evlendiriyor ama yok aksiyon burada da bitmiyor ilk bi evliliği çalkalamak iyice karıştırmak gerekiyor. Ee tüm bunlardan sonrada sonunda mutlu son.



    Jeniffer ailesi tarafından görmezden gelindiği için ailesine kendini ispatlama peşinde ki bunun yüzünden adamın burnundan getiriyo anasından emdiği sütü. Kızın üvey ağabeyleri desen –biri dışında- pisliğin teki. Tanrı kıza acımamış nerde gereksiz akraba var dibine sokmuş biri de babası olsa da. Kız kitabın sonuna kadar babasının gerçek yüzünü-bu kelimede tam bi klişedir-  göremedi. Kız olaylara uyanana kadar adam az kalsın elden gidiyodu. Ama kızımız saf yapıcak bişey yok. Saf dediğime bakmayın kızın zekası sana bana yetecek cinsten. Beni de Royce`u da bolca şaşırtıyo. Yaptıkları başta masumca olsa da kötü sonuçlar doğurup durdu. Hâlbuki kız çok doğal refleksler veriyodu. Kızı kaçırınca uyuşuk kedi misali ateş önünde uyuklicağını düşünmediler herhalde. Kişiliğine gelirsek zeki, özgüveni yıpranmış, cesur, şefkatli ve merhametli, bazen oldukça düşüncesiz. Karakterin tavırları sizleri bol bol güldürcek, yanlış anlaşılmalar sonucu kalbinin fındık ezmesine dönmesi sizi üzücek, aklının başına gelmesi “ohh bee!” dedirticek.    



    Ve de Royce… ya JM`nin her kitabında bu karakterden daha çok sevdiğim bi karakter karşıma çıkamaz derken JM bize tanrının çılgın projesi olacak cinsten bi erkeği karşımıza çıkarıyo. Adam efsane… İnsanı depresyona sokup kafasını ben niye böylelerine rastlamam diye bulduğu ilk direğe çarptıracak cinsten. Adam uzun boylu, geniş omuzlu, gri gözlü daha ne olsun. Yalnız adam cidden etten kemikten dibi aşık oldum. Başta o itici ”ben erkeğim, güçlü olan benim” tavırları o kaba hareketleri bile. Adam güçlü mükemmel savaşçı falan filan. Adamın istediği yumşak başlı, onu uğraştırmicak, huzurlu bi ortam verebilcek biriyken Jeniffer`ı gelin olarak veriyolar. Adama resmen iki kez kargo teslimi yapıyolar. 



    Kitabımızın yanlış anlaması boldu. Allah`tan konuşmayı akıl etmeyen tipler değillerdi de kitabın sonuna gelmeden azar azar çözdüler. Kitap okumak için ayıracağınız vakti sonuna kadar hak ediyo. Benden size tavsiye iki bölüm dizi izliceğinize oturup bunu okuyun.




Benzer Yazılar

Hiç yorum yok:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.